My tips about hair , nails and skin

Tratamentele mele home- made pentru păr.

Părul este cel mai important accesoriu pentru mine. Chiar dacă a fost vopsit sau decolorat ce câteva ori, mereu încerc să găsesc o modalitate ca să îi redau sănătatea și vitalitatea de care are nevoie pentru a arăta perfect de fiecare dată. În rândurile ce urmează am să vă explic rutina pe care o folosesc eu în fiecare săptămână pentru un păr frumos și sănătos chiar dacă îl mai „torturez ” din când în când cu placa de păr, uscătorul de păr, ondulatorul chiar și atunci când merg la salon să îl vopsesc sau să il decolorez pentru o schimbare de look. În primul rând vreau să vă spun că eu îmi spăl părul doar o dată pe săptămână deoarece așa îi este bine părului meu.

Fac acest lucru deja de trei ani și am observat că nu mai am probleme cu căderea părului sau cu îngrasarea acestuia foarte repede. Cu siguranță multe persoane vor spune că nu este bine așa și că părul trebuie spălat de două sau trei ori pe săptămână. Eu nu sunt de acord cu acest lucru și consider că , dacă părul este spălat mai des , el se îngrașă mai repede. Înainte cu câteva ore aplic pe toată lungime și la rădăcina părului următoarea mască pe care o prepar eu acasă, cu ingrediente pe care le poți găsi la orice magazin și farmacie.
Ulei de măsline

Uleiul de măsline are un conținut ridicat de acizi grași cât și de antioxidanți. Tot timpul când vei dori să te documentezi de tratamente pentru păr vei gasi asociat și uleiul de măsline. Este foarte bun pentru părul deteriorat și uscat.

Ulei de ricin

După cum bine știți uleiul de ricin este folosit pentru păr, deoarece ajută la creșterea părului de asemenea pentru părul uscat și cu vârfurile despicate, fiind bogat în acizi grași nesaturati.

Uleiul de cocos

Acesta este unul dintre uleiurile mele preferate, eu îl folosesc nu doar pentru păr dar și în alte scopuri de sănătate și frumusețe. Cu proprietăți antibacteriene impresionante și având un procent de 90% de grasimi saturat, îl folosim pentru fortificarea părului .

Vitamina E

Vitamina E este considerată ca fiind esențială pentru un păr sănătos. Ajută la producerea de sebum, fără această vitamină părul ar fi uscat și subțire și cu șanse de apariție a mătreței nedorite.


Mai aveți nevoie de un recipient cu pulverizator.

După ce aveți toate ingredientele precizate mai sus , le amestecați în recipientul cu pulverizator : circa 200 grame ulei de măsline, 15 ml ulei de ricin, câteva picături de vitamina E și trei sau patru lingurițe ulei de cocos. Se amesteca foarte bine , și se aplică pe păr cu 5-6 ore înainte de baie. Cine dorește îl poate aplica și cu o seară înainte de baie pentru o absorbire completă. Se spală foarte bine pentru a evita un aspect uleios după spălare. O să puteți remarca beneficiile după uscarea părului. Se recomandă folosirea acestei măști pe timp îndelungat, o dată pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.