Travel

Lacul Roșu și Cheile Bicazului

Atunci când îți dorești să mai scapi de stresul de zi cu zi cauți locuri pentru  o escapadă relaxantă și cu multe feluri de a te distra și lucruri interesante pe care să le poți vizita . De cele mai multe ori avem locuri frumoase chiar *sub nasul* nostru dar nu ne dăm seama de existența lor. Romania este o țară foarte frumoasă pentru cei ce știu să o aprecieze și este presărată peste tot cu atracții turistice atât făurite de mâna omului cât și cele de la mama natură , locuri nemaivăzute în alte țări , dar pe care noi, românii, nu știm să le apreciem.

În această categorie se află și Lacul Roșu, de o frumusețe nemaivăzută dacă te nimerești să stai la umbra copacilor de pe marginea lacului atunci când răsare sau apune soarele, loc care nu mai există nicăieri în această lume și care, pentru unii pare un loc banal.

Lacul Roșu este un baraj natural format din prăbușirea unui versant, culoarea roșie a apei se datorează oxizilor și hidroxizilor de fier. Acesta se află în apropiere de Cheile Bicazului, un alt loc care te lasă fără cuvinte, fiind pur și simplu un drum care trece printre munți dar are un farmec aparte și îți taie respirația datorită stâncilor imense care iți dau impresia că nu mai au mult și se prăbușesc pe asfalt.  Climatul plăcut și aerul curat este benefic pentru înlăturarea extenuării fizice și psihice și multe alte stări care sunt provocate de stres și oboseală.

Pe lac se pot face plimbări cu barca și deasemenea se poate merge și la pas pe poteci care duc chiar până în inima pădurii iar dacă ai noroc poți vedea animale specifice locului, iar dacă dorești să rămâi mai mult timp prin zonă găsești hotel chiar în apropierea lacului.

Dacă vorbim despre locurile unde se poate mânca o mâncare delicioasă acestea sunt numeroase, găsești terase și chioșcuri mici unde fac tot felul de gustări tradiționale dar și restaurante  de trei stele cu feluri de mâncare mai speciale și cu vedere spre pădure și munte.

Noi am mâncat la un restaurant nu departe de lac, care avea o priveliște deosebită, înconjurat de pădure , iar de acolo aveai posibilitatea să ajung direct la lac pe o potecă, doar mergând pe jos prin pădure. Am mâncat mâncare tradițional romanească foarte delicioasă, iar cu o așa priveliște nu se putea mai bine de atât.

Pentru mine vizita în acest loc a fost cam prea scurtă iar datorită împrejurărilor nu am apucat să mă bucur de liniștea acestui loc pe cât de mult mi-aș fi dorit eu, dar am fost încântată de faptul că l-am văzut pentru prima dată în viața mea.

Noi am nimerit să mergem acolo în perioada de toamnă, chiar dacă a fost puțin cam răcoare acest lucru nu a fost o problemă pentru noi și tot am reușit să vizităm și să facem câteva poze.

În drum spre lac se găsesc foarte multe locuri cu o priveliște uimitoare și deasemenea se găsesc și chioșcuri cu suveniruri care îți vor aduce aminte de timpul petrecut acolo și de frumusețea acestui loc.

Locuri la fel de frumoase există peste tot în țara noastră de aceea merită vizitată și colindată în fiecare colțișor și cel mai important lucru : să fim mândri că locul în care ne-am născut este înzestrat cu atâtea frumuseți rare în lume și care vor uimi orice turist străin care vine în țara noastră.

Photos from Lacul Roșu and Cheile Bicazului :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.