Uncategorized

Karl Lagerfeld and Chanel

Karl Lagerfeld,  designerul principal al casei de modă Chanel s-a stins din viață pe data de 19 februarie 2019 într-un spital din Paris la vârsta de 85 de ani.

De-a lungul vieții acesta a cochetat cu mai multe domenii de activitate care au ca legătură exprimarea creativității și a simțului artistic. De la creator de haine și articole vestimentare pentru case de modă precum : Chanel, Fendi Balmain,  Chloe și altele la fel de cunoscute, a mai activat și în domeniul cinematografic și al fotografiilor de modă.

Este cunoscut de oamenii din această industrie ca fiind unul dintre cei mai importanți creatori de modă din secolul XX dar mai ales pentru ceea ce a făcut pentru casa de modă Chanel. A readus această casă de modă la faima și grația ce o avea odinioară.

Având un stil caracteristic și ținutele lui fiind extravagante iar de cele mai multe ori monocrome, a uimit lumea modei cu originalitatea și rigurozitatea sa. Tot timpul când era văzut în public , purta ochelarii negri de soare care erau nelipsiți în aparițiile lui, purtând un blazer negru cu părul alb prins în coadă. Atunci când pronunți numele Lagerfeld toți se vor gândi la acest look caracteristic lui.

Pentru chanel a fost ca atunci când apare soarele după furtună.                După moartea celebrei Coco Chanel,  acesta a preluat frâul acestei companii care nu mai dădea semne de multă prosperitate. A oferit în fiecare sezon noi și noi modele din materiale diverse pe care mulți nu s-ar fi gândit vreodată să le folosească. A readus la viața moda anilor 80 care a fost uitată de mult.

Pentru el eleganța avea o altfel de față iar manierele erau o caracteristică foarte importantă. O minte enigmatică cu o imaginație infinită. A fost directorul creativ pentru Chanel înca din 1983. A reinventat și urmat codul brandului creat de Gabrielle Chanel. celebra rochiță neagră *the little black dress*, pantofii în două nuanțe, geanta de mână Chanel care este nelipsită din dresingul celebrităților și a oamenilor din industria modei din întreaga lume, jacheta și costumul Chanel  precum și  bijuterii și perle ca accesorii vestimentare.

Lumea modei se află acum în doliu și cu toții îi vor simți lipsa acestui spirit creativ la prezentările de modă iar acum în Milano au loc ultimele prezentări și defilări care au fost create cu ajutorul și imaginația lui.

RIP Karl Lagerfeld.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.