Travel

În vizită prin frumoasa Românie

Hello tuturor celor care au nevoie de niște sfaturi ca să lase grijile și stresul în urmă.  Aici veți găsi ghidul de călătorie pentru un weekend plin de aventură și un conținut al vieții frumoase fără prea multe cheltuieli și programări cu luni înainte de vacanță.

Majoritatea oamenilor preferă ca în timpul weekendului să stea acasă în compania prietenilor și a cunoștințelor și alături de un grătar copios .Aceste tipuri de persoane uită să dea frâu liber spiritului de aventură și a dorinței de a vizita locuri noi și frumoase din țara în care s-au născut sub pretextul că e mai puțin costisitor să stai acasă și să faci un grătar decât să ieși două zile cu familia și să te distrezi în natură, să îți creezi amintiri frumoase de care te vei bucura atunci când vei fi bătrân și vei sta cu nepoții și copii pentru a depăna amintiri.

Dar totuși hai să trecem la subiectul nostru despre felul în care poți să ai o vacanță de două sau trei zile fără măcar să fii nevoit să o programezi înainte.      Acest lucru este foarte simplu, te-ai urcat în mașină și pornești spre un loc pe care dorești să îl vizitezi de foarte mult timp, dar nu trebuie să uităm cel mai important lucru, să mai căutam pe hartă alte atracții turistice din drumul nostru, în acest mod vei putea să vezi mai multe locuri fără să faci prea multe drumuri.

   Am avut și eu parte de o astfel de aventură cu puțin timp în urmă. Eu îmi doream foarte mult să vizitez Cazanele Dunării, un loc extraordinar de superb pe care mi-aș dori să îl mai vizitez încă de vreo sută de ori și despre care voi povesti mai amănunțit într-un articol viitor. Acest loc este la o distanță de 600 km de locul în care locuiesc eu.  Fiind o distanță destul de mare am vrut să am posibilitatea să vizitez niște locuri care nu le-am mai văzut până atunci și se aflau aproximativ în drumul nostru. Cam cu o zi înainte ne-am făcut planul de plecare pe repede înainte și tot în aceeași manieră am rezolvat și cu bagajul, ca să nu pierdem prea mult timp și să avem posibilitatea să ne pornim la drum pe timp de noapte pentru că,  evident,  drumurile din țara noastră sunt mai libere.

    Primul loc în care am vrut să ajung a fost Sibiul. Am fost foarte entuziasmată să ajung acolo pentru că am auzit peste tot doar vorbe de laudă despre acest oraș. Noi am ajuns în Sibiu dimineața pe la ora trei și logic primul lucru care l-am făcut a fost să căutam un hotel unde să dormim fiind rupți de oboseală după atâtea ore de mers cu mașina. Ne-am cazat cât de repede am putut la primul hotel care ne-a ieșit în cale: Apollo Hermannstadt .   Dimineață am pornit să vizităm frumosul sibiu care este un loc uimitor și plin de turiști chiar și în perioade mai reci ale anului.

    Photos from Sibiu:

După ce am hoinărit câteva ore bune prin Sibiu am urcat în mașină spre următorul loc pe care îl aveam de vizitat, dar nu am putut rata ocazia sa opresc într-o pădure superbă pentru a face câteva poze printre copacii colorați.

Nu știu câți oameni din România au auzi de acest loc. Pe numele lui Castelul de Lut din Valea Zânelor care se află aproximativ la 40 de km de centrul Sibiului. Primul loc care pare a fi scos dintr-o carte de povești cu prinți și prințese pe care l-am văzut eu în viața mea. Poziționarea și designul  acestui loc este cu adevărat magică, deci jos pălăria pentru oamenii care au avut inițiativa să creeze ceva atât de frumos. Recomand să vizitați fără să ezitați acest loc.

Photos from Castelul de Lut din Valea Zânelor:

După ce ne-am revenit din acea atmosferă de poveste am luat-o iar la drum pentru că nu voiam să ratăm meciul dintre România și Serbia care se juca a doua zi pe Arena Națională. Era o mare dorință de-a prietenului meu să fie și el prezent acolo dacă tot eram cât de cât în zonă. Între timp am vizitat și Cetatea  Făgărașului dar am avut ghinionul să fie închisă publicului în acea perioadă a zilei dar ne-am consolat cu ideea că am văzut acea construcție frumoasă chiar dacă am văzut-o doar pe afară , și să nu uit: să mâncăm gogoși la poarta Cetății din Făgăraș…cum să ratezi așa ocazie.

Photos from București și Cetatea Făgărașului:

În București am fost întâmpinați cu o aglomerație de toată frumusețea de am crezut că nu vom mai apuca să vedem meciul pentru care eram acolo dar slavă domnului că nu s-a întâmplat acest lucru. Am asistat la meci și nu se putea să plecam de acolo fără să vizităm Centrul Vechi al Bucureștiului și terasele lui pline în fiecare zi din săptămâna. Eu eram pentru prima oară în acel loc așa că nu știam la ce să mă aștept. Am luat masa destul de târziu la una din terasele de acolo și apoi am pornit încet către destinația principală.

Photos from Cazanele Dunării:

La Cazanele Dunării am ajuns tot spre dimineață și am găsit destul de greu o pensiune unde să dormim că na era 3 sau 4 dimineața și nu te așteaptă nimeni la acea oră să te cazezi fără programare, și evident noi nu aveam programare. Dar trecând peste acest lucru, am găsit cazare, ne-am pus la somn și abia am așteptat să se facă ziuă ca să pot vedea peisajul.

Peisajul este unul uimitor și parcă nu te lasă să pleci de acolo. Voi scrie mai detaliat despre acest loc într-un articol viitor. După ce am văzut fiecare loc care era de văzut am luat-o iar din loc spre Cascada Bigăr.

Photos from Cascada Bigăr :

De la Cazanele Dunării până la Cascada Bigăr sunt cam aproximativ 100 de km și dacă tot mergi la Dunăre este păcat să nu treci și pe acolo. Am mai văzut poze cu acest loc dar nu mi s-a părut a fi ceva prea interesant dar când am ajuns acolo mi-am schimbat părerea. Este un loc foarte relaxant și liniștit dacă nu sunt prea mulți oameni prin zonă. Merită vizitat.

După acest loc am  pornit spre casă având cam mult de mers cu mașina dar a meritat fiecare moment. Așadar, dacă aveți timp pentru astfel de excursii nu ezitați, pentru că la un moment dat în viață o să priviți înapoi cu regret că nu a-ți călătorit prin această viață atât de mult pe cât ar fi trebuit. Creați amintiri împreună cu persoana iubită sau cu familia voastră pentru că timpul trece dar tot timpul amintirile vor rămâne în sufletul nostru.

Acest lucru fiind spus așa ca o morală .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.