Travel

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Castelul de Lut din Valea Zânelor o destinație turistică de basm care se află la o aruncătură de băț de orașul Sibiu.  Acest loc a luat naștere în urma cu 3 ani din munca a mai multor meșteri maramureșeni pentru un tânăr care a dorit să ridice cu ajutorul imaginației și în căutarea unui loc plin de liniște și natură acest loc parcă scos dintr-o carte de povești . Un loc altfel pentru copilul său .

Numele satului în care se află acest castel este Porumbacul de Sus și este situat aproape de poalele Muntelui Negoiu. Acest lucru favorizează în bine pentru că aduce acestei atracții turistice acel cadru de basm și dă o frumusețe aparte locului.

Deși este un obiectiv turistic nou mulți turiști au trecut pragul acestui loc estimându-se că în fiecare zi cel puțin o sută de persoane, iar în weekend cam în jur de o mie sunt doritoare să viziteze castelul, prețul pentru intrare fiind unul destul de mic, doar 5 lei de persoană.

Construcția a durat destul de mult pentru că nu a fost un lucru ușor de ridicat și au schimbat destul de mulți arhitecți până când au găsit persoana potrivită care să îi ajute să ducă până la capăt acest proiect de suflet.

La construcția lui s-au folosit materiale naturale precum : beton, foarte mult lemn pentru ridicarea acoperișului, fiecare piesă fiind făcută manual, piatră și  lut pentru designul exterior.

Noi am ajuns acolo pentru că eram în Sibiu și  fiind atât de aproape nu puteam rata să nu vedem acest loc minunat, mai ales că am auzit atâtea despre castel: cum că este de o frumusețe desprinsă dintr-o poveste de basm cu prinți și prințese . Acesta a fost și motivul pentru care am ales să mă îmbrac asemeni unei prințese din povești. Am făcut niște poze superbe care ne vor aminti de acest loc minunat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.